Det er noen måneder siden Ann Britt Pilegaard-Simonsen sluttet i jobben som slektsforsker, fugleekspert og altmuligannetmenneske på Meieriet bibliotek. Vi har savnet henne hver eneste dag, og er derfor henrykt over å ha henne tilbake og sammen med oss ved bordet når Melkerampen strømmer lanseringen av Orkanas  «Lofotnavn – fra Røst til Raftsundet» av Eli Johanne Ellingsve. Samtalen finner sted onsdag 2. juni klokka 20.00. Vi håper du logger deg inn i Facebookarrangementet og ser på oss:)

 

Hvordan vil du presentere deg selv for de som ikke allerede kjenner deg, Ann-Britt?

Jeg er født og oppvokst på Røst, men har bodd i Stamsund i 43 år. Jeg er 62 år og gift, med to barn og to barnebarn. Dagene går til hjem og familie, samt strikking, slektsgransking, lokalhistorie, fugletitting og turer.

 

Hvorfor sa du ja til å klatre opp på Melkerampen sammen med oss for å snakke om stedsnavn i Lofoten?

Jeg har ofte lurt på hvor navnene kommer fra. Noen er ganske logiske, mens andre ikke er fullt så logiske. Kan blir spennende, og helt sikkert lærerikt.

 

Fins det steder i Lofoten der du (ennå) ikke har vært?

Hvis det er bebodde plasser, så kan jeg ikke komme på noen plasser jeg ikke har vært. Når det gjelder tidligere bebodde plasser, er det flere steder jeg ikke har vært; Æsøya, Æsholman, Borgvær, for å nevne noen.

 

 Beskriv det aller vakreste stedet i Lofoten..

Vakreste stedet i Lofoten? Det blir vanskelig. Tillater meg å velge to steder. Da velger jeg fødestedet Røst, og stedet der vi har fritidsbolig, Borgvåg. Begge har midnattsol, utsikt mot storhavet og er ikke gjengrodd av skog. Egentlig er hele Lofoten vakker, med flott natur og muligheter for turer, enten det er i lavlandet eller på en fjelltopp. Lofoten er et sted som må vernes for fremtiden.

 

Du har jo mange hobbyer, vet jeg.. Hvilken av dem har du selv mest lyst til å skrive bok om?

Med så mange hobbyer som jeg har, må det bli denne boken: «Hvordan få tid til flere hobbyer?»

 

Når du ikke leser bøker om stedsnavn, hvilken litteratur foretrekker du da?

Jeg leser mye fag, lokalhistorie og biografier. Ellers blir det krim. Da er Karin Fossum, Jørn Lier Horst, Henning Mankell og Gunnar Staalesen favorittene. Når det gjelder favorittbøker, så leser jeg gjerne Jordmor i Nord og Full storm én gang til.

 

Gleder du deg til å strømmes live ut til hele Norge onsdag 2. juni?

Vil si jeg gru-gleder meg. Dette er helt nytt for meg. Får se på det som en ny erfaring og satser på at det går bra :)

 

 

Du finner sendingen på Facebooksiden vår!

 

Kan være et bilde av 2 personer og tekst som sier 'Irtohanne Elling Ell Forfatter Kristin Beyer Granhus Ann Britt Pilegaard Programleder Simonsen MELKERAMPEN -BOKLANSERING Lofotnavn fra Rost til Raftsundet'