Har du vært innom biblioteket i det siste har du kanskje lagt merke til at det har skjedd noen forandringer her. Vi har forsøkt å tenke litt nytt om hvordan vi presenterer og formidler samlingen vår. Dette har blant annet resultert i at hyllene på langveggen, der hvor lydbøkene en gang stod, har blitt omdisponert til å romme fire temahyller. På disse fire hyllene vil vi til enhver tid presentere fire aktuelle temaer, hvorpå du vil finne et utvalg bøker på tvers av kategori og format. Det vil si at vi blander skjønnlitteratur, tegneserier, film, lydbøker og fagbøker for å formidle samlingens rikholdighet på adekvat og engasjerende vis. De fire temaene du kan meske deg med nå er:

KRIG: Krig og konflikt har alltid vært utgangspunkt for god litteratur. Hva med å lese Norman Mailers opprivende beretning om egne opplevelser under andre verdenkrig? De nakne og de døde blir ofte trukket frem som en av krigslitteraturens ypperste verker. Tegneserieromanen Maus, om livet i konsentrasjonsleirene under andre verdenskrig er for mange selve kronjuvelen blant grafiske romaner. Eller hva med et dypdykk i det dokumentariske fotomaterialet samlet av William Hakvaag i Gjennom Leicas Linser? Her finner du også Alf R. Jacobsen, Marte Michelet, Philip Roth, Asbjørn Jaklin og mange, mange flere.

PRIDE: Bær din legning med stolthet og vær den du er! Her på Meieriet bibliotek setter vi pris på deg uansett! På Pridehyllen finner du skeiv litteratur, skeive forfattere, bøker, filmer og serier om kjønn, identitet, seksualitet og kjærlighet. Hvorfor ikke se Blå er den varmeste fargen og Girl? To av de foregående års sterkeste filmopplevelser.

 

 

USA: USA anno 2020 står foran utfordringer som en knapt kunne forestille seg for få år siden. Rasismen tok ikke, til ingens store overraskelse, slutt med Obama, den lever i beste velgående. Landet brenner. Ytre påkjenninger fører til kollektiv respiratorisk kollaps. Corona. Politivold. Trump. 2020 blir et innholdsrikt år for amerikanerne. Hvorfor ikke sette seg inn i forløpet?

KUNST: I anledning utstillingen Nordnorsken 2020 som du kan se her på Meieriet frem til 2. august, finner du også en hylle dedikert til kusten her på biblioteket. Kunstneren og forfatteren Mathias Faldbakken har de siste årene sluppet bøkene The Hills og Vi er fem, men visste du at han på starten av 2000-tallet skrev under pseudonymet Abo Rasul?

Skrevet av Thor Hetzler