Mangasjangeren blir aldri uaktuell, men dessverre foreligger det ennå kun relativt få titler i norsk oversettelse. Meieriet biblioteks nyeste tilskudd på mangastammen er den unge, men like fullt voksne serien Scum’s Wish (Kuzu no Honkai) av Mengo Yokoyari i engelsk versjon. Bøkene (som også er blitt til en animert tv-serie) tar for seg forholdet mellom de japanske high school-elevene Mugi Awaya og Hanabi Yasuraoka, som sett utenfra er det perfekte par, men som i virkeligheten begge er dypt forelsket i en annen (heldigvis ikke samme;) person. Den intime og ukonvensjonelle avtalen disse to hovedkarakterene imellom er at de vil bryte opp og gå hver til sitt, så snart én av de ulykkelige forelskelsene skulle bli gjengjeldt.

Ikke uventet viser virkeligheten seg som vanlig å være mer komplisert enn teorien, og det gjør det neppe spesielt mye enklere at det er to voksne lærere Hanabi og Mugi har reservert de unge hjertene sine til. Lar du deg underholde av romantikk, sex, sjalusi, drama; i det hele tatt kampen for den virkelig sanne kjærligheten blant alle slags mer eller mindre sannferdige mennesker som dukker opp på din (skole-)vei, er sannsynligheten stor for at du kommer til å like denne serien. Med på lånet får du naturligvis også et innblikk i den helt særegne japanske populærkulturen. For å avslutte med en fun fact fra Wikipedia: I Japan tilsvarer det ukentlige salget av manga det årlige salget av amerikanske tegneserier i USA. Og forresten: Hvis du er nybegynner, krever det nok en viss tilvenning å endre leseretningen. Ekte manga leses fra høyre mot venstre. God fornøyelse!

Skrevet av Unni Kasteng-Jakobsen