Østen kaller, og på bokfronten er det definitivt manga som gjelder! Her får du en smakebit på hva som er nytt eller innkommende for barn og ungdom i denne sjangeren. Bli hekta på din neste serie hos oss!

 

 

""

Pokémoneventyrene  kommer i mange farger, og første del av fortellingene som spesifikt tar for seg de røde, blå og grønne, har allerede mange reserveringer hos oss. Serien bygger naturligvis på de velkjente Pokémonfigurene. Vår versjon er norsk, og den passer best for ni til tolvåringer.

 

 

 

 

Rakkan #1 er noe så eksklusivt som en mangasamling bygget rundt norske mangaforfattere. Her får du et knippe fortellinger som viderefører mangautgiveren Outlands resultat av mangakonkurransen de avholdt i 2020: Rakkan #O (tilgjengelig gratis på nett) Rakkan er visstnok japansk for optimisme, og Outland viser med dette at de tør å satse på et norsk mangakonsept. Hvordan vil ungdommer som er vant til japansk manga, ta imot dette forsøket, tro? Vi er spente, men først og fremst optimistiskeJ Serien passer for barn og unge mellom ni og seksten.

 

 

The Legend of Zelda, Vol. 1

 

The legend of Zelda av Akira Himekawa er en populær mangaserie som en del av oss allerede kjenner fra Nintendos konsoller. Nå kan du følge hovedpersonen Links strabaser gjennom et mangslungent fantasyunivers ved å låne og lese bøkene på engelsk hos oss. Serien har deg som er mellom 11 og 16 i kikkerten. Vi venter i skrivende stund på den niende boka i rekka.

 

 

 

""

 

Mashle: magic and muscles av Hajime Kōmoto handler om en gutt som fødes uten magiske egenskaper, og som derfor må gå på skole for å lære magi. Med andre ord blir han nødt til å stole på sine fysiske krefter enn så lenge. Serien, som kan lånes på engelsk hos oss, egner seg for ungdom fra tretten år og oppover.

 

 

I Shall Survive Using Potions (Manga) Volume 1 (I Shall Survive Using Potions (Manga), 1): FUNA, Sukima, Denim, Garrison: 9781718372306: Amazon.com: Books

 

Møt Kaoru Nagase som mistet den fysiske kroppen sin pga. en feil begått av jordas vokter, og som deretter ble henvist til et fremmed univers der hun blant annet må ty til et arsenal av trylledrikker for å overleve tilværelsen. I shall survive using potions (Funa, Hibiki Kokonoe og Sukima) er en serie for ungdom over 13 år. Vi har den på engelsk.

 

 

forsidebilde

 

 

I den japanske serien Witch hat atelier av Kamome Shirahama møter vi unge Coco som ønsker at hun var en heks, men som er smertelig klar over at hun er født uten magiske evner. Skal hun slå seg til ro med at hun dermed ikke kan følge drømmen sin? Les serien og finn ut! (Målgruppe: Ni til seksten. På engelsk.)

 

Demon Slayer 1

 

 

Endelig har vi også bestilt en boks med alle bøkene i den svært populære serien Demon slayer: Kimetsu no Yaiba av Koyoharu Gotouge. Her møter vi en helt vanlig tenåring som forvandles til en vaskeekte demondreper etter at (nesten) hele familien hans ble myrdet av – du gjetter riktig – demoner. Serien er naturlig nok mørk så det holder og passer for deg fra tretten år og oppover.

 

Minner helt til slutt om de mangaseriene for barn og unge vi allerede har hatt ei stund: Dragonball, Death Note, Mitt helteakademia, Dragon quest monsters+ og Pokemon horizon. Hvis du ikke er i aldersgruppa selv: Ta med deg din t(w)een og kom på oppdagelsesferd! Myriader av humor, magi og intens spenning venter. Mangalitteraturen har universer nok til alle!

 

 

Tekst: Unni Kasteng-Jakobsen

Bilde: Tim Mossholder