Pride and Pronouns - en samtale om kjønnsfrigjøring
Er vi inne i et kjønnsopprør?
Arrangementet krever billett
Det er helt klart at vi trenger mer samtale om kjønn og kjønnsmangfold. Det pågår en stadig diskusjon om kjønnede strukturer, hvor vi i ønsket om et mer inkluderende samfunn, heller opplever en polarisering mellom de som tviholder på tradisjonelt syn på kjønn og transaktivister som ønsker å legitimere alle kjønnsuttrykk.
Elise Lystad sier på nettsiden til Oslo Pride :
https://preview.oslopride.no/a/et-friere-liv-kjonnsfrigjoring
"I takt med språkendringer får vi også nye måter å forstå kjønnsidentitet.
Det siste tiåret har det vært et skifte i måten vi snakker om, tenker på og erfarer skeivhet og kjønnsidentitet. Det har blitt mer vanlig å bruke pronomen som hen eller de/dem. Språkrådet innførte i 2018 ordet "hen" i det norske språket.
Det er ikke den eneste endringen i hvordan vi forstår kjønnsidentitet og refererer til oss selv. Vår forståelse av pronomen går forbi det normative, der noen bruker alle pronomen, slik som Bella Ramsey, og andre igjen, slik som Demi Lovato og Halsey, bruker både they/them og she/her. For noen er det riktig å forstå sitt eget kjønn i flere kategorier, slik som å være kvinne og ikkebinær samtidig.
Er vi inne i et kjønnsopprør?"
Til denne viktige samtalen har vi fått filmskaper og influencer Joakim Kleven og ungdomsarbeider Britt Aune med oss på scenen. De skal snakke med Meieriet biblioteks Kristin Beyer Granhus.
Filmskaper og influencer Joakim er en engasjert og blid fyr med et stort hjerte. Han jobber både foran og bak kamera. Han har blant annet hatt regi på den Gullrutevinnende serien Sweatshop, vært med på Bloggerne og deltatt i Skal Vi Danse, som den første i Norge med likekjønnet proffdanser. Det siste året har han vært aktuell med dokumentarserien Joakims Første Porno på Tv2 der han debuterte som programleder. Han vant «Årets Influencer» under Årets Regnbuegalla og driver i tillegg platformen@generation2.no, der han løfter frem unge norske talenter.
Britt Aune kom flyttende til Lofoten i 2000 og har siden da jobbet som ruskonsulent og ungdomsarbeider på fritidsklubb.
Hun ble tidlig partipolitisk aktiv. Som 18-åring sto hun fram som skeiv og da ble det naturlig for henne å gå inn i både styre - og lederverv i homobevegelsen -først i DNF-48 og siden i LLH. Å være en del av en bevegelse har satt sine spor i Britt. Hun har opplevd oppturer - som den dagen skeive fikk anledning til å inngå partnerskap, og nedturer - som den tunge tiden før man visste med sikkerhet hva hiv/AIDS ville bety for skeive. Når det er sagt - Britt har truffet mange fantastiske mennesker fra ulike kulturer og samfunnslag som alle har hatt et mål om synliggjøring, inkludering og mangfold og som sammen har gått under regnbuefaner.
Det blir salg fra bar. Unge under 18 år må være i følge med foresatte.