NAVN: Kristina Johansen

ALDER: 21

HJEMSTED: Kommer fra Stange, bor i Oslo

STUDIESTED: OsloMet

AKTUELL: Fungerer som digital praktikant ved Meieriet bibliotek i perioden 12. april – 14. mai

 

Hvorfor valgte du bibliotekarutdanning, Kristina?

Jeg har lyst til å bli bibliotekar på grunn av at jeg har likt bøker siden jeg var liten, og jeg synes det virker som et veldig greit yrke. Jeg liker også servicedelen av det; at jeg kan være med på å hjelpe andre med hva enn de trenger.

Husker du ditt første bibliotekminne?

Det må være da jeg var rundt 8-9 år. Da besøkte jeg det gamle biblioteket i Hamar og gikk rett til spillrommet. Pleide å være der med venner og bare kose meg. Husker også at jeg pleide å låne DVD-er og Goosebumps bøkene til R.L. Stine.

Hva er den beste boka du har lest?

Beste boka jeg har lest er vanskelig, har lest veldig mange gode bøker. En jeg synes er utrolig bra, og som jeg fortsatt tenker på, må være Jane Eyre [av Charlotte Brontë.]

Hva leser du akkurat nå?

For tida leser jeg den siste boka i Harry Potter-serien, nemlig Harry Potter og dødstalismanene [av J.K. Rowling.] Jeg har alltid vært en veldig stor fan av Harry Potter, leser nå bøkene for andre gang.

Hvordan endte du opp som praktikant her på Meieriet?

OsloMet sendte meg en liste der jeg så hva de ulike bibliotekene drev med, og jeg syntes Meieriet virket kjempespennende pga den tekniske utviklingen dere satser på.

Hva skal du jobbe med i praktikanttida hos oss?

Jeg skal jobbe med ganske mye forskjellig. For eksempel skal jeg være med på å lede en lesesirkel, drive med digitalt skrankearbeid, drive bibliotekets Instagramkonto en uke og muligens skrive en artikkel eller to på denne nettsida.

Hva gleder du deg mest til å gjøre når pandemien er over?

Det jeg gleder meg absolutt mest til, er å klemme besteforeldrene mine. Gleder meg også veldig til utelivet kommer i full rulle, skal bli gøy å kunne drikke ute uten å få dårlig samvittighet og uten å måtte forholde meg til smittevern og sånt.

Hva gleder du deg mest til når du er ferdig utdannet?

Det jeg gleder meg mest til når jeg blir ferdig med utdanningen min, er å komme meg i fulltidsjobb og starte å spare opp så mye som mulig.

Når kommer du til Lofoten/Meieriet og besøker oss i «virkeligheten?»;)

Jeg har veldig lyst til å dra nordover i sommerferien. Den er ikke 100% sikker ennå, men tror i alle fall jeg tar en tur i løpet av året en gang. Har veldig lyst til å møte dere alle ordentlig!