Påsketid er krimtid. Vi har plukket noen spennende titler for enhver smak. La deg inspirere, og kom gjerne innom for å lete i krimhylla selv.

 

 

Brønnøya | Kolon forlagBrønnøya av Stein Sørensen

Vi befinner oss et sted utenfor Oslo i 2020. En realitystjerne myrdes, og milliardarvingen Jon Holm Matsen får en uhyggelig følelse av at drapet han er et slags vitne til, henger sammen med ham selv. Hvordan ble han en tilskuer framfor en som griper inn, undrer han, og en annerledes krimgåte er dermed etablert. Romanen passer for deg som er mett av formelkrim, og som med mot i blikket tar fatt på en påskelabyrint gjennom hovedpersonens oppvekst spekket med litterære referanser, symboler og intrikate sidespor. Romanen kan også lånes som ebok på Bookbites.

 

 

Svarthuset av Peter MaySvarthuset av Peter May

Svarthuset roper påskekrim over hele forsida, og er den innledende boka i den såkalte Lewis-trilogien.  Bli med til et Hebridene med høy saltvannsfaktor og intens spenning av det svarteste slaget. Denne boka passer for deg som liker en ekte kriminalgåte der etterforskeren går til bunns i både seg selv og andre i sin intense jakt på oppklaringen. Romanen fins også både som ebok og lydbok på Bookbites.

 

 

Krypdyrmemoarer av Silje O. Ulstein

Denne debutromanen fra 2020 handler om en elleveåring som forsvinner fra moren sin på et kjøpesenter i Kristiansund, og om en pytonslange som både fungerer som husdyr, erotisk partner og romankarakter med egne preferanser. Anmelderne har kranglet en del om hvorvidt dette konseptet er vellykket eller ikke. For undertegnede fungerte romanen som en velskrevet, originalt framstilt fortelling om både slanger og mennesker på sitt mest mørke og sårbare. Romanen kan også lånes som ebok på Bookbites.

 

 

Geiger av Gustaf Skördeman

Denne blodferske kriminalromanen fra den svenske debutanten Skördeman strekker seg fra vår tid og tilbake til DDR og den kalde krigen. Vi befinner oss i Bromma utenfor Stockholm. Etter en oppsiktsvekkende kort telefonsamtale, går en bestemor med bestemte skritt inn i stua og skyter sin egen ektemann før hun forsvinner. Sara Nowak setter snart seg selv på saken, og denne historien blir dermed den første i en planlagt trilogi med Nowak som etterforsker. Romanen passer for deg som liker intense spionthrillere og som kanskje til og med har et nostalgisk forhold til Sovjetunionen og stasi-tida.

 

 

Du forsvinner av Christian Jungersen

Danske Christian Jungersen slo igjennom med spenningsromanen «Unntaket» i 2006. Også «Du forsvinner» (2013) kan best karakteriseres som en pageturner i all sin heseblesende desperasjon. Vi blir kjent med en kjernefamilie i konstant krisemodus etter at faren Fredrik utvikler en hjernesvulst som gjør hverdagslivet uutholdelig, og som også bringer med seg selvransakelse og dype kvaler for ektefellen Mia. Boka passer for deg som synes dynamikken i familier og ekteskap er spennende i seg selv, og som blir ekstra nysgjerrig på hva som skjer når katastrofen rammer. «Du forsvinner» kan også lånes som ebok på Bookbites. Her finner du for øvrig også «Unntaket» tilgjengelig.

 

 

 

 

 

Skrevet av Unni Kasteng-Jakobsen