Jeg leser ikke så det freser om dagen, og jeg leter med lys og lykter etter den gode leseopplevelsen.

Jeg vender stadig tilbake til ungdomslitteraturen. Om det er fordi jeg fortsatt tror jeg er ungdom, grått hår til tross, eller fordi jeg så vidt er yngst av de som jobber på biblioteket, vites ikke. Jeg mistenker at det er min evige jakt på barndommens og ungdommens gode og altoppslukende leseopplevelser som stadig gjør at jeg plukker med meg lektyre fra hyllene nærmest skranken.

Her er litt av det jeg har plukket med meg, som kanskje kan være til inspirasjon:

 

Hvordan jeg tjente min første million

 

Hvordan jeg tjente min første million av Endre Lund Eriksen

Denne gleder jeg meg til! Den handler om Robin på 15 og hans radikale og kaotiske miljøvernfamilie. Robin dras mot sønnen og livet til naboen, den nyinnflyttede, velstående og svært populære Høyre-ordføreren Torvald Oterhals. Den nye nabofamilien ser ut til å ha alt det Robin drømmer om, og han klekker ut en plan for å få en plass ved spisestuebordet deres.

Sikre kilder har advart meg mot å høre den på lydbok i heimen med små gryter til stede, det er visstnok et friskt språk innlest av forfatteren selv på klingende bodøværing. Jeg tror det blir lydbok på meg.

 

Ser du dette?: roman

Ser du dette? av Sigrid Agnete Hansen

Anna har flyttet til et nytt sted og begynt på ny skole. Hun er 15 år, og flykter fra et nakenbilde og rykter som spres. Vi følger hennes nye start og hennes forsiktige skritt mot å stole på noen igjen. En nydelig bok med godt språk, og jeg elsker beskrivelsen av det gryende vennskapet med den rare Tina som elsker skrekkfilm.

 

 

 

 

Arvingen av Anne Gunn Halvorsen og Randi Fuglehaug

Lena er 17 år, alenemor og kommer flyttende til Oslo med familien sin. Hun begynner på ny skole sammen med de svært populære kongelige tvillingene, og hun får raskt et nært forhold til kronprinsen. Her er det duket for forviklinger, drama og kjærlighet! Til tross for forutsigbarhet klarer boken å fenge meg. Dette er første bok i serien Halve kongeriket, som foreløpig er på tre bøker.

Arvingen leser jeg i e-bokappen Bookbites på telefonen, og den funker fint som avkobling på sengekanten. Litt som å se en forutsigbar, men fengende serie.

 

 

ALTSÅ Norges viktigste magasin

Sånn helt på tampen vil jeg slå et slag for fantastiske Altså; et velskrevet og interessant magasin helt uten reklame som du også kan låne på biblioteket. Hurra!

 

 

Tekst: Therese Krogh Hetzler

Bilde: Thor Hetzler