Meieriet bibliotek tester for tiden en ny strømmetjeneste. Tjenesten heter Cineast og er gratis å bruke for alle med lånekort. Du trenger bare lånenummer og PIN-kode. Begge deler får du på biblioteket hvis du ikke alt har det tilgjengelig.

Cineast er i utgangspunktet en svensk tjeneste som nå gjør et fremstøt mot det norske markedet. Vi har valgt denne tilbyderen ene og alene fordi den innehar en fantastisk filmkatalog! Her kan man se nyere kvalitetsfilm, minimalt med bråkete blockbustere (de finner man jo på alle andre strømmetjenester), klassikere, dokumentarer, animasjonsfilmer og alt derimellom.

Tjenesten er foreløpig bare å finne som app i Apples App store. En Androidvariant er på vei. Ellers fungerer Cineast fint i nettleseren (fortrinnsvis Google Chrome), hvorpå den blant annet har integrert Chromecaststøtte, for de som setter pris på den slags. Velg Meieriet bibliotek på forsiden for å få tilgang. Registrerer du deg som bruker, slipper du å taste inn lånenummer og PIN for hver film du skal se. Dette er imidlertid ikke påkrevd.

Av økonomisk hensyn har vi valgt å legge inn en begrensning på maks åtte lån i måneden per bruker. Dette er noe som kan endres, og vi må således bare prøve oss litt frem her.

Hva med å bruke langhelgen på noen av følgende gullkorn?

  • Matangi / Maya / M.I.A.(2018) En av verdens kuleste damer, Mathangi «Maya» Arulpragasam, slo igjennom som artist i 2005. Et unikt innblikk i et bemerkelsesverdig liv.
  • 20 000 Days on Earth (2014) Kan vi noen gang få for mye Nick Cave?
  • Another Day of Life (2018) Slående animasjonsfilm om krigskorrespondent Ryszard Kapuscinski, og hans ferd inn i hjertet av borgerkrigen i Angola.
  • Sauls sønn (2015) Vond, vemmelig og vanskelig, men også fengslende og forbannet god, film om forholdene i Auschwitz under 2. verdenskrig.
  • Parasitt (2019) Den store kinosnakkisen pre-Covid.

Flere mer eller mindre gode filmtips får du på biblioteket. Her får du også hjelp til å logge deg på hvis du trenger det. Kom innom eller ta kontakt via epost eller Messenger.

Fortell oss gjerne hva du synes, og meld fra hvis dere oppdager ting som ikke står til forventningene

 

 

Skrevet av Thor Hetzler, filmfantast