I en småbarnsfamilies travle hverdag, der man skal rekke både lekser, middag og fritidsaktiviteter på den korte stunden man har mellom barnehage/skole/jobb og leggetid, blir det for mange vanskelig å nå biblioteket i åpningstida.

Vi på Meieriet bibliotek ønsker derfor å bringe biblioteket nærmere småbarnsfamiliene ved å plassere Tøyveskebiblioteket LES HØYT! i ulike barnehager. Konseptet går ut på at personalet henger ut poser med gode høytlesningsbøker i garderoben i barnehagen, slik at foreldre og barn kan låne med seg en pose direkte derfra og levere den igjen på samme sted innen to uker. Man trenger ikke lånekort for å låne fra Tøyveskebiblioteket, men skriver rett og slett opp hvilken pose man har lånt når man tar den med seg, og krysser seg ut når man leverer tilbake.

Som et prøveprosjekt vil Tøyveskebiblioteket LES HØYT! i denne omgang bli plassert ut på ei avdeling i tre ulike barnehager på Vestvågøy i nærmeste framtid, og vi håper de vil bli godt mottatt, mye brukt, og at bøkene vil gi mange gode lesestunder!

God lesing!

 

Tøyveskebiblioteket er utviklet og støttet av Nordland fylkesbibliotek.